Levenskwaliteit en een gezonde samenleving

Gezondheid gaat vaak gepaard met een goede levenskwaliteit. Met zijn allen streven naar goede gezondheid en elkaar ondersteunen bij ziekte brengt families dichter bij elkaar. In het kader van de Viering van de Nationale Feestdag van China hebben de Nederlandse Beroepsvereniging Chinese Geneeswijze, Japans Restaurant Shizo uit Den Haag, Reisbureau Blue Sky Trip en Goomaai de handen ineen geslagen om samen een activiteit te organiseren. Daarbij wordt het ondersteund door de Chinese media: Ou Zhou Xin Wen He Wang en United Times. Samenwerkingspartners zijn verder Stichting New Chinatown en Ou Zhou Zhong Guo Zhuan Mei Ji Jin Hui.

De Chinese arts Zhang Yang trad op als gastspreker. Hij werd daarbij ondersteund door zijn medisch team. Deze activiteit ‘Gezondheidsdag Viering Nationale Feestdag China’ vond plaats op zondag 28 september 2014 bij restaurant Shizo te Den Haag.

Gezondheidszorg was het hoofdonderwerp. Deelnemers kregen tips om in gezondheid te blijven met speciale aandacht voor mensen die in de horeca werken. Tevens werden Chinese massagetechnieken geïntroduceerd om een bijdrage te leveren aan de gezondheid.